top of page
Keresés

Álomból valóság • A Stickl Yachts-sztori

Frissítve: 2023. ápr. 21.


A Stickl Yachts hajói a funkcionalitás, az elegancia és a prémium minőségű alapanyagok kvintesszenciájának csillagzata alatt születtek, ahol a 100%-ban elektromos hajóflotta minden egyes tagja megkérdőjelezhetetlenül viseli magán a kényelem és a kompromisszumok nélküli luxus jegyeit. Egy méltán híres agárdi család Európán átívelő sikertörténetének jártunk utána, ahol apa és fia 10 év alatt jutott el a hobbivitorlázástól a saját családnevükkel fémjelzett, ma már Európa-szerte ismert és elismert e-hajók fejlesztéséig, gyártásáig.


A Velencei-tavon kevés a kikötő, a Stickl Yachts néhány évvel ezelőtt létrehozott, az aktuális építészeti trendek kimagasló értékeit kívül-belül magában hordozó bemutatóterméhez kb. 100 méter hosszúságban mégis kapcsolódik egy. Szükség is van rá, hiszen a néhány percnyi autózásra lévő gárdony-dinnyési hajógyárban készült elektromos luxusjachtokat a komoly érdeklődők itt tesztelhetik. Teszt nélkül ugyanis nincs vásárlás, amelyhez Stickl Tamás, akárcsak a hajók Balatonon történő személyes átadásához, a mai napig ragaszkodik.


Kétség sem fér hozzá, hogy a magyar hajógyártásban példa nélküli az a fajta gondolkodás, tettrekészség, figyelmesség és az ügyfelek iránti elköteleződés, amit Stickl Róbert és fia, Stickl Tamás mert megálmodni, majd lépésről lépésre a járatlan útra lépve megvalósítani.

A Stickl-hajók letisztult formái, az izgalmas élekkel határolt kontúrjai azonnal vízre csábítanak, pedig látva a finom, kézzel varrt textíliát, a kabin kényelmét, nem is gondolnánk, hogy a fejlesztők alapvető célja „csupán” egy olyan profi és erős elektromos meghajtású motoros hajó volt, amely a legnagyobb viharban is biztonságos, és a Balatont megállás nélkül, hosszában végig lehet vele hajózni.


TECHNIKAI ADATOK*:

Teljes hossz: 6,6 - 8,5 m Teljes szélesség: 2,1 - 2,4 m Merülés: 0,65 m (0,45 m hamarosan) Meghajtás: 4,3 - 125 kW Menetkész tömeg: 1 200 – 1 800 kg Utazósebesség: 9 - 10 km/h Végsebesség: 20 - 40 km/h Hatótáv: 7 - 12 óra / 60 - 150 km


*Típus és akkumulátorméret függvényébenA TÖKÉLETES TEST


Ma már egyértelmű, 2010-ben viszont még számos teszt volt szükséges ahhoz, hogy az alapítók ráébredjenek: az alapvetően siklásra tervezett profi motorcsónak klasszisokkal rosszabbul teljesít a vitorláshoz képest. A megoldást az elektromos hajtás és az úgynevezett félsikló hajótestforma jelentette, ami abban az időben Ausztriában már ismert volt, de miután az alacsony oldalfalmagasság és komfort messze elmaradt motoros társaiétól, a Stickl-család férfi tagjai – temérdek tesztet és egy német barát tanácsát követve - úgy döntöttek, hogy magyaros találékonysággal összeházasítják a fent említett hajók összes kedvező tulajdonságát.


"A fejlett technológia, a hajó részleteinek kidolgozottsága és a kendőzetlen sárm magával ragadó eleganciája könnyen rabul ejti a hajózás szerelmeseit..."

ÉLMÉNY LUXUSKIVITELBEN


A nem mindennapi álom megvalósításával egy nagy múltú hajótervező irodát bíztak meg, a feladat pedig gigászi volt: a hajótest olyan stabil, alacsony ellenállású legyen, mint a legmodernebb osztrák hajók, ugyanakkor a megálmodott saját ötletek beépítésével kompromisszumok nélkül legyen kényelmes és komfortos. Az már csak hab volt az e-hajós álomtorta tetején, hogy a tervezett modellt a motorcsónakhoz hasonlóan, lehetőleg kis teljesítményű motorral lehessen siklásba hozni – az adrenalint kedvelők és a fánkozásért a végtelenségig rajongó kicsik kedvéért -, az ár pedig legyen kedvező, hogy a hajóvásárlás lehetőleg ne döntse romba a családi büdzsét.


Kiváló partner pihenéshez, vízi kalandokhoz


E-spirit 730


TUDJ MEG TÖBBET!
AZ E-LSŐ


A fejlesztés olyannyira sikeres lett, hogy az első, stílusosan az E-volution nevet viselő luxusjacht ma már több mint 180 hajótulajdonos nyári élményeihez garantálja a feledhetetlen pillanatokat, melyet bár az első években jellemzően az osztrák és német tavakra vásároltak, idővel a hazai közönség is érdeklődését mutatta az elektromos hajók által nyújtott előnyök iránt. Az E-volution sikerét újabb modelltípusok fejlesztése követte, hiszen a vízen megtapasztalt e-hajós élmény nemcsak a vevőkört bővítette, de a tradicionális Stickl-értékek mellett a személyes igények megvalósítása is pozitívumként jelent meg az ügyfélélményben.Akár hajóvezetői engedély nélkül is vezethető


E-volution 660


TUDJ MEG TÖBBET!
ELEGÁNS, SPORTOS, EXKLUZÍV


A hollywoodi filmek hajós élményeit nehezen felejti el az ember; a letisztult formájú, könnyed és minden ívében elegáns vonalvezetésű E-spirit 730 esetében ez határozottan nem megy. A fejlett technológia, a hajó részleteinek kidolgozottsága és a kendőzetlen sárm magával ragadó eleganciája könnyen rabul ejti a hajózás szerelmeseit, nem véletlenül aratott a modelltípus rövid idő alatt óriási sikert Európa vizein. A legmodernebb vákuuminfúziós eljárással készülő, már az alapfelszereltségben is lítiumakkumulátorral felszerelt hajó a páratlan formatervezés és komfort mellett ugyanis könnyedén húz wakeboardot, fánkot, miközben az egész család kényelmesen és biztonságban lazulhat a hullámokon.Háromállású roll-bar a maximális kényelemért


"A hollywoodi filmek hajós élményeit nehezen felejti el az ember..."

Csúcstechnológiás lítiumakkumulátorok a maximális sebességértE-spirit 730


TUDJ MEG TÖBBET!GONDOSKODÓ NAGYTESTVÉR


A Stickl-családnál szabály – a kicsik miatt van belőle néhány -, hogy próba nélkül nem lehet hajót rendelni. Igaz ez a flotta legnagyobb tagjára, a méreteiben és felszereltségében egyaránt impozáns, könnyen manőverezhető E-xcellence 820-ra is, amely roppant arányos, egyszerre sportosan dinamikus 8,5 méteres hosszával, 2+2 fő részére is kényelmes, tágas belsővel és a Stickl-hajókra jellemző kényelmi megoldásokkal méltán tekinthető az 1-2 napos túrahajózás gondoskodó donjának. De ahhoz, hogy a hajózás valóban élmény legyen, szükséges ismerni és megismerni az eszközök hasznosságát, hogy az új hajótulajdonosok az alapvető funkciók mellett a praktikus megoldásokkal is már a hajó átvételekor megismerkedjenek.


A tágas kokpit számtalan lehetőséget kínál


E-xcellence 820TUDJ MEG TÖBBET!
A Stickl-megközelítés éppen ebben egyedülálló, hiszen a legmodernebb, legpraktikusabb fejlesztésekre való törekvés mellett az ügyfélfókusz kiemelt fontossággal bír, amelynek része a személyes hajóátadás, valamint a prémium hajós programok a 2023-as év újdonságaként.Szöveg: Szécsényi Réka

Fotó: Arató Vivien

Comments


DSC04019_edited.jpg

ÉRDEKELNEK a Stickl Yachts

elektromos hajók újdonságai?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, aktualitásainkról, friss blogbejegyzéseinkről elsőként!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page