Keresés

Miben különböznek a hajók?

Frissítve: márc. 18.

A nyers számokból sokszor nehéz megragadni, hogy miben különböznek modelljeink és főleg melyik hajó kinek ajánlható. Sokszor kértek ebben tanácsot, ezért most megosztjuk tapasztalatinkat.

A több éve sikeresen szereplő E-volution 660-as forgalmazása során sokan érdeklődtek, hogy létezik-e kisebb modell.Alapvetően az alábbi okokból szeretik az E-motion 600-ast:

  • Sokszor olyan kicsi a kikötőhely, ahová az E-volution nem vagy csak kényelmetlenül fér be.

  • Egyszerűen nincs szükség nagyobbra, mivel egy párnak vagy kisebb családnak az E-motion 600-as tökéletesen elegendő.

  • Anyagi megfontolásból, mivel az E-motion 600 ára nagyjából 20%-kal kedvezőbb, így egy gazdagon felszereltet lehet belőle vásárolni az E-volution 660 alapáráért.

Az E-motion 600-asba a legtöbb ötletet, praktikus megoldást belezsúfoltuk, ami már az E-voluiton 660-asban is nagy sikert aratott.

A legfontosabb méreteit nem vagy csak kis mértékben csökkentettük, így például a kokpitja ugyanolyan hosszú, mint az E-volutioné. Teljes hosszát sem csökkentettük 6m alá így sok versenytársával ellentétben többnyire átéri a balatoni hullámokat és nem kezd bukdácsolni, mint egy 5,3-5,5 m hosszú motoros.Ehhez hasonloan az E-xcellence 820-as zászlóshajónk kifejlesztését is vásárlói igények generálták:

  • Sokan nagy társasággal szeretnek hajózni, így az E-xcellence cockpitja 50%-kal nagyobb, mint az E-volutioné. Ráadásul számtalan olyan, egyedi ötletet rejtettünk bele, ami a kategórián messze túlmutató kényelmet biztosít. Ilyen pl. az italt a felbontás után is hidegen tartó fedélzeti pohárhűtők, a motorosan asztalból napaozó helllyé átalakuló ágy, a bárszekrény, az evőszköz méretéhez készített tároló vagy akár az emberi test formájához igazodó speciális orrnapozó.

  • A Balaton adottságai miatt sokan több napos túrák során más kikötőket is meglátogatnak. Ilyenkore jól jön az E-xcellence kabinjában az állo magasság, a mosdó vagy akasztós ruhásszekrény és a 2 franciaágy.

  • A nagyobb félsikló test adta lehetőség kihasználásávával még magasabb sebességet értünk el. Akár vizisíző is vontatható vele. (40kW-os motorral 26 km/h, 60 kW-ossal 30km/h is elérhető.

  • 2,4 m-es szélességének és az (speciális fákuminvziós gyártásnak köszönhető) alacsony tömeg nem csak magas sebességet hanem könnyű kikötői beállást és a közúti szállíthatóságot is lehetővé teszi.


Ahogy a fentiekből is látszik a különbség az E-moiton és az E-volution között gyakorlatilag egy kategóriányi, míg az E-volution és az E-xcellence között 2 kategóriányi.

Az E-motion azoknak ajánljuk, akik általában párjukkal vagy szűkebb családdal hajóznak ki és csak ritkábban használják a hajót nagy társasággal. A tapasztalataink szerint azon kedves ügyfeleknek is kitűnő választás, akik bármilyen okból korábban csónak vásárlásán gondolkodtak elektromos motorral, de annál valami sokkal igényesebbet, élvezetesebbet és nem utolsó sorban értékállóbba szeretnének befektetni.

Az E-volution pedig már a nagyobb társasággal vagy nagy túrákat tervezőknek ajánljuk, mivel fedélzetén 6-7 fő is hosszú távon kényelmesen tud kikapcsolódni és nagyobb hullámokat is kisimítja a hajó.

Az E-spirit egy hézagpótló modell a Stickl Yachts kínálatában. Olyan vákuminfúziós technikával készül, mint az E-xcellence,így szembetűnő szélessége ellenére is csekély az ellenállása. Ezáltal stabilitása és a cockpit mérete a zászlósahjónkat idézi, miközben kezelhetősége, sportos élménye az E-volution-höz áll közel. Annak ajánljuk, akinek tetszik az E-xcellence által kínált nagyhajós élmény, de nincs szüksége annak a több napos túrázást biztosító kabin méretére.

Az E-xcellence 820 tényleg az elektromos hajók Tesla-ja. Olyan méretet és kényelmet kínál, ami komolyabb túrák megtételésre is képessé teszi. Ugyanakkor sesbességesokkal kisebb elektromos motorosokat is zavarba hoz. Jelenleg nincs Európában még egy ilyen hajó, ami a kettőt egyszerre tudná: 8m felett kabinos hajó, mely siklásba hozható és akár vizisízni is lehet vele.#hajózás #SticklYacht

104 megtekintés
DSC04019_edited.jpg

ÉRDEKELNEK a Stickl Yachts

elektromos hajók újdonságai?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, aktualitásainkról, friss blogbejegyzéseinkről elsőként!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube