top of page
Search

Miben különböznek a Stickl-hajók?

Updated: Jun 26, 2022

A nyers számokból sokszor nehéz megragadni, hogy miben különböznek modelljeink, és főleg, hogy melyik hajó kinek ajánlható. Sokszor kértek már erre vonatkozóan tőlünk tanácsot, így most megosztjuk tapasztalatainkat.


A KICSI BORS


A több éve sikeresen szereplő E-volution 660-as forgalmazása során - melyből a legnagyobb darabszámban értékesítünk -, sokan érdeklődtek, hogy létezik-e kisebb modell. A válaszunk az, hogy: természetesen! A Stickl-flotta legkisebb hajója az E-motion nevet kapta, és bár egy időben terveztük a modell kivezetését, ezt a megrendelések darabszámai nem engedték.




MIÉRT SZERETIK ANNYIRA AZ E-MOTION 610-EST? AZÉRT, MERT:

  • Sokszor olyan kicsi a kikötőhely, ahová az E-volution 660 nem, vagy csak kényelmetlenül fér be, hogy oda sokkal könnyebben manőverezhető be kistestvére.

  • Egyszerűen nincs szükség nagyobbra, mivel egy párnak vagy kisebb családnak az E-motion 610-es tökéletesen elegendő.

  • Anyagi megfontolásból, mivel az E-motion 610 ára nagyjából 20%-kal kedvezőbb, így egy gazdagon felszerelt hajót lehet belőle vásárolni az E-volution 660 alapáráért.

Az E-motion 610 modellbe mindazokat az ötleteket, praktikus megoldásokat belezsúfoltuk, ami már az E-volution 660-asban is nagy sikert aratott.

A legfontosabb méreteit nem, vagy csak kis mértékben csökkentettük, így például a kokpitja ugyanolyan hosszú, mint az E-volutioné. Teljes hosszát sem csökkentettük 6 m alá, így versenytársaival ellentétben többnyire átéri a balatoni hullámokat, és nem kezd bukdácsolni, mint egy 5,3 - 5,5 m hosszú motoros hajó.




E-XCELLENCE 820 - A VÁSÁRLÓI IGÉNYEK ALAPJÁN FEJLESZTVE


Fejlesztéseinket mind saját tapasztalataink, mind a vevői visszajelzések alapján eszközöljük. Ennek köszönhető zászlóshajónk, az E-xcellence 820, vagyis modellkínálatunk legnagyobb tagjának elkészítése is. Hogy miért lett ilyen népszerű ez a hajó? Azért, mert a kialakítás során figyeltünk arra, hogy:

  • Sokan nagy társasággal szeretnek hajózni, így az E-xcellence kokpitja 50%-kal nagyobb, mint az E-volutioné.

  • Számtalan olyan egyedi ötletet rejtettünk bele, ami kategóriáján messze túlmutató kényelmet biztosít. Ilyen például az italt a felbontás után is hidegen tartó fedélzeti pohárhűtő a hajó több pontján, az asztalból motorosan napozóhellyé átalakuló ágy, a bárszekrény, az evőeszköz méretéhez készített tároló, vagy akár az emberi test formájához igazodó speciális orrnapozó.

  • A Balaton adottságai miatt sokan a többnapos túráik során más-más kikötőket is meglátogatnak. Ilyenkor jön jól az E-xcellence kabinjában az állómagasság, a mosdó, az akasztós ruhásszekrény és a két franciaágy.

  • A nagyobb félsikló hajótest adta lehetőség kihasználásával még magasabb sebességet értünk el. Így akár vízisíző is vontatható vele, hiszen a 40 kW-os motorral 26 km/h-s, a 60 kW-os motorral pedig akár 30km/h-s sebesség is elérhető.

  • A 2,4 m-es szélesség és a speciális, vákuminfúziós gyártásnak köszönhető alacsony tömeg nemcsak a kiemelkedő sebességet, de a könnyű kikötői beállást, valamint a közúti szállíthatóságot is lehetővé teszi.


CENTIBEN MÉRHETŐ KÜLÖNBSÉGEK


Ahogy fentiekből is látszik, az E-moiton 610 és az E-volution 660 közti különbség gyakorlatilag csupán egy kategóriányi, míg az E-volution 660 és az E-xcellence 820 között már 2 kategóriányi.


Az E-motion 610-es modellünket azoknak ajánljuk, akik általában párjukkal vagy szűkebb családdal hajóznak ki, és csak ritkábban használják a hajót nagyobb társasággal. Tapasztalataink szerint azok számára is kitűnő választás ez a típus, akik bármilyen okból korábban elektromos hajtású csónak vásárlásán gondolkodtak, de annál sokkal igényesebb, élvezetesebb hajót, és nem utolsósorban értékállóbb befektetést keresnek.


Az E-volution 660 túra és sport változatát már a nagyobb társasággal, vagy a hosszabb túrákat tervezőknek ajánljuk, mivel fedélzetén 6-7 fő is hosszú távon, kényelmesen tud kikapcsolódni, emellett a nagyobb hullámokat is kisimítja a hajó.


Az E-spirit 730 típusról a cikkben még nem esett szó, pedig amellett, hogy a sportosságot ötvözi az eleganciával, hiánypótló modell a Stickl Yachts kínálatában. Az E-spirit 730 ugyanis ugyanazzal a vákuminfúziós technológiával készül, mint az E-xcellence 820, így szembetűnő szélessége ellenére is csekély az ellenállása. Ezáltal ahogy a stabilitása, úgy a kokpit mérete is nagytestvérét idézi, miközben kezelhetősége, sportos élménye az E-volution 660-hoz áll közel.

Az E-spirit 730-at annak ajánljuk, akinek tetszik az E-xcellence 820 által kínált nagyhajós élmény, de nincs szüksége a többnapos túrázást biztosító kabin méretére.


Az E-xcellence 820 mondhatjuk, hogy az elektromos hajók Teslaja. A hajó olyan méretet és kényelmet kínál, ami komolyabb túrák megtételére is képessé teszi, mindezt a többi Stickl-modellhez hasonlóan, luxuskivitelben. Túrasebessége és túrahatótávja zavarbaejtő; könnyen és elegánsan veszi fel a versenyt a nála nem sokkal kisebb motoros hajók teljesítményével.

Az E-xcellence 820 Európában jelenleg egyedülálló, ugyanis nincs még egy olyan elektromos hajtású kabinos hajó, amelynél egyszerre teljesül a 8 m feletti hossz, és könnyedén, akár vízisí húzásra alkalmasan siklásba is hozható.



145 views
DSC04019_edited.jpg

ÉRDEKELNEK a Stickl Yachts

elektromos hajók újdonságai?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, aktualitásainkról, friss blogbejegyzéseinkről elsőként!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page