top of page
Search

Stickl elektromos hajóink kivételes előnyei

Updated: Jun 26, 2022

Meggyőződésünk, hogy a profi elektrohajó akkor működik tökéletesen, ha minden alkotóeleme jól illeszkedik egymáshoz és egy egységként funkcionál. Ezért mi a tervezéstől a végső tesztekig kipróbált komplett rendszereket kínálunk, nem pedig nagy teljesítményű benzinmotorjaiktól megfosztott motoros testeket, ráfabrikált elektromotorral és a tank helyére beszorított akkumulátorokkal.


Testforma Elektromos hajóinkat arra terveztük, hogy minden különösebb gyakorlat nélkül is könnyen vezethetők legyenek. A speciális igényekre kifejlesztett csökkentett menet-ellenállású félsikló modelljeink közös előnyeik a hagyományos konstrukciókkal szemben, hogy: - Rendkívül jól tartják az irányt és szinte helyben megfordulnak, így zsúfolt kikötőkben kevés gyakorlattal is egyszerű a manőverezés. - A legalább 6 m-es testhossz, a pengeéles orr, a lapos fenékkiképzés és a mélyre helyezett akkumulátorok következtében a viharos Balatonon, kisebb motorteljesítménnyel is gond nélkül túrázhat. - A félsikló testformának köszönhetően erősebb motorokkal motorcsónakos élményt nyújtanak.





Kizárólag elektromos hajókhoz fejlesztett és bevált motorokat építünk be Sosem tapasztalt erő a Stickl elektromos hajóban!

A tolóerő dupla ekkora benzines motorokéval ér fel, így a gyorsulás valóban fantasztikus. Ráadásul olyan sebességekre képesek hajóink, amely a védett vizeinken más konstrukciókkal megvalósíthatatlan. A telepek szempontjából legkedvezőtlenebb esetet feltételezve az alap akkumulátorcsomag maximális gázállásnál valóban nem képes 30 percnél hosszabb száguldásra, viszont a maradék energiával, normális sebességgel még mindig 1-2 órás hajózást tesz lehetővé. Ez a kimeríthetetlen biztonság egyik záloga!




Zárt, gondozásmentes akkumulátorok Nem kell különösebb gondot fordítani az akkumulátorokra vagy a töltőre. Elég csupán csatlakoztatni a 220V-os hálózathoz a hajót és hagyni feltöltődni! A rendszer gondoskodik önmagáról, és a műszerfalon kijelző mutatja a töltöttségi állápotot.

A speciális, mélyciklusú, hosszú élettartamú akkumulátoraink előnyei

- A zártcellás telepek közt rendkívüli, akár 20%-ig kimeríthető, vagyis adott energiából más akkumulátoroknál legalább 10%-kal több a büntetlenül felhasználható energia. Ez minden sebességtartományban megnövelt hatótávolságot biztosít. - A mélykisütésre (20%-ig történő lemerítésre) 650 ciklus a gyári garancia. A gyakorlati tapasztalatok alapján erre a képességre nem minden nap van szükség - igaz, néha nagyon jól jön -, így az élettartam 800 - 1000 ciklusra tehető.




Japán lítium akkumulátorok német garanciával


Egyre nagyobb igény mutatkozik a lítiumos verziók iránt is, ugyanakkor - ahogy savas akkumulátorból is - lítiumból is sokféle típus és minőség van a piacon. Hajóinkhoz a legnevesebb villanyautókban alkalmazott, jól bevált "round cell" technológiát használjuk, mely technológiának legfőbb előnye a csekély súly és a magas teljesítményleadás. Nem titok, hogy elektromos hajóink ezzekel a rendszerekkel tudják leginkább kidomborítani képességeiket.

20 km/ feletti tartós siklás vagy nagysebességű túrázás? Csak rajtad múlik! A minőséget a japán cellagyártás és a német összeszerelő mérnökök munkája garantálja. Komoly érvet jelent a rendszer mellett a 4 év garancia és a 10 év feletti valós élettartam is.



Átgondolt tervezés Hajóink megalkotásánál a tervezéstől a kész hajók teszteléséig a garantáltan magas szintű felhasználói élmény biztosítása volt az elsődleges célunk. Abból indultunk ki, hogy az elektromos hajózás speciális igényeihez mi mindenre van szükség ahhoz, hogy a középszerűség, az alkalmazási problémák még nyomokban se fordulhassanak elő.

Bevalljuk, nagyon élveztük, hogy szabad kezet adhattunk magunknak, illetve, hogy alkotásaink a kötetlen szabadság, a közös élmény, a feledhetetlen kaland lehetőségét biztosítják. Ennek köszönhető, hogy rengeteg egyedi és ötletes megoldással látjuk el modelljeinket.

Ilyen például az aszimmetrikus kabin, a kényelmes feljáró az orrnapozóhoz, a tágas kokpit körbeülhető asztallal, vagy éppen a lesüllyeszthető asztallal és biminivel árnyas pihenőhellyé alakítható kokpit, ahol a bárszekrényből talpas poharak, a hűtőládából frissítő varázsolható elő. A 3 pozícióban állítható rollbar, a vízközeli élményt nyújtó exkluzív fürdőplatform, a hajó minden pontján kézre eső pohártartók, és még sok-sok apró ötlet teszi igazán vagánnyá a Stickl-hajókat.



442 views
DSC04019_edited.jpg

ÉRDEKELNEK a Stickl Yachts

elektromos hajók újdonságai?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, aktualitásainkról, friss blogbejegyzéseinkről elsőként!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube
bottom of page