Keresés

Stickl elektrohajóink kivételes előnyei

Frissítve: márc. 17.

Meggyőződésünk, hogy a profi elektrohajó akkor működik tökéletesen, ha minden alkotóeleme jól illeszkedik egymáshoz és egy egységként funkcionál. Ezért mi a tervezéstől a végső tesztekig kipróbált komplett rendszereket kínálunk, nem pedig nagy teljesítményű benzinmotorjaiktól megfosztott motoros testeket, ráfabrikált elektromotorral és a tank helyére beszorított akkumulátorokkal.


Testforma Elektromos hajóinkat arra terveztük, hogy minden különösebb gyakorlat nélkül is könnyen vezethetők legyenek. A speciális igényekre kifejlesztett csökkentett menet-ellenállású félsikló modelljeink közös előnyeik a hagyományos konstrukciókkal szemben: - Rendkívül jól tartják az irányt és szinte helyben megfordulnak, így zsúfolt kikötőkben kevés gyakorlattal is egyszerű a manőverezés. - A legalább 6 m-es testhossz, a penge-éles orr, a lapos fenékkiképzés és a mélyre helyezett akkumulátorok következtében a viharos Balatonon, kisebb motorteljesítménnyel is gond nélkül túrázhat. - A félsikló testformának köszönhetően erősebb motorokkal motorcsónakos élményt nyújtanak.
Kizárólag elektromos hajókhoz fejlesztett és bevált motorokat építünk be Soha nem tapasztalt ilyen erőt elektromos hajóban! A tolóerő dupla ekkora benzines motorokéval ér fel, így a gyorsulás valóban fantasztikus. Ráadásul olyan sebességekre képesek hajóink, amely a védett vizeinken más konstrukciókkal megvalósíthatatlan. A telepek szempontjából legkedvezőtlenebb esetett feltételezve az alap akkumulátor csomag maximális gázállásnál valóban nem képes 30 percnél hosszabb száguldásra, viszont a maradék energiával, normális sebességgel még mindig 1-2 órát hajózhat. Ez a kimeríthetetlen biztonság egyik záloga!
Zárt, gondozásmentes akkumulátorok Nem kell különösebb gondot fordítania az akkumulátorokra vagy a töltőre. Csupán csatlakoztassa a 220V-os hálózathoz és hagyja feltöltődni! A rendszer gondoskodik önmagáról. Speciális, mélyciklusú, hosszú élettartamú akkumulátoraink előnyei: - A zárt cellás telepek közt rendkívüli, akár 20%-ig kimeríthető, vagyis adott energiából más akkumulátoroknál legalább 10%-al több a büntetlenül felhasználható. Ez minden sebességtartományban megnövelt hatótávolságot biztosít. - A mélykisütésre (20%-ig lemerítésre) 650 ciklus a gyári garancia. A gyakorlati tapasztalatok alapján erre a képességre nem mindennap van szükség (igaz néha nagyon jól jön) így az élettartam 800-1.000 ciklusra tehető.Japán Lithium akkumulátorok német garanciával


Egyre nagyobb igény mutatkozik a Lithiumos verziók iránt is. Ugyanakkor - ahogy savas akkumulátorból is - lithiumból is sok féle típus és minőség van a piacon... A legnevesebb villanyautókban alkalmazott, jól bevált "round cell" technológiát használjuk. Ennek a technológiának a legfőbb előnye a csekély súly és magas teljesítményleadás. Nem titok, hogy elektromos hajóink ezzekel a rendszerekkel tudják leginkább kidomborítani képességeiket. 20 km/ feletti tartós siklás vagy nagysebességű túrázás? Ez csak Önön műlik! A minőséget pedig a japán cellagyártás és a német összeszerelő mérnökök munkája garantálja. Komoly érv a rendszer mellett a 4 év garancia és a 10 év feletti valós élettartam is.Átgondolt tervezés Hajóink megalkotásánál a tervezéstől a kész hajók teszteléséig a garantáltan magas szintű felhasználói élmény biztosítása volt az elsődleges cél. Abból indultunk ki, hogy az elektromos hajózás speciális igényeihez mi mindenre van szükség ahhoz, hogy a középszerűség, az alkalmazási problémák még nyomokban sem fordulhassanak elő. Bevalljuk, nagyon élveztük, hogy szabad kezet adhattunk magunknak illetve, hogy alkotásaink a kötetlen szabadság, a közös élmény, a feledhetetlen kaland lehetőségét biztosítják. Így rengeteg egyedi ötletes megoldással láttuk el modelljeinket.

Ilyen például az aszimmetrikus kabin, a kényelmes feljáró az orrnapozóhoz, a tágas kokpit körbe ülhető asztallal, vagy éppen a lesüllyeszthető asztallal és biminivel árnyas pihenőhellyé alakítható kokpit, ahol a bárszekrényből talpas poharak, a hűtőládából frissítő varázsolható elő. A 3 pozíciós rollbár, a víz-közeli élményt nyújtó exkluzív fürdőplatform, a hajó minden pontján kézre eső pohártartók és még sok-sok apró ötlet teszik igazán vagánnyá hajóinkat.419 megtekintés
DSC04019_edited.jpg

ÉRDEKELNEK a Stickl Yachts

elektromos hajók újdonságai?

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj legfrissebb híreinkről, aktualitásainkról, friss blogbejegyzéseinkről elsőként!

Köszönjük, hogy feliratkoztál hírlevelünkre!

  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube